vineri, mai 16

CAP OU PAS CAP?


Ai ajuns intr-un punct de unde nu mai poti decat sa te intorci. Totusi, ceva te impiedica sa faci asta. Teama ca are sa fie din nou la fel, ca ai sa faci aceleasi greseli si ca acum n-ai sa mai poti sa te scuzi pentru ca n-aveai dreptul s-o faci din nou, groaza ca la sfarsit n-ai sa ajungi altundeva decat acolo de unde ai plecat atunci, nesiguranta ca nu mai stii drumul inapoi? Nu stii ce e...
Trebuie s-o faci. Chiar daca te costa atat de mult suflet n-ai incotro. Te vei intoarce. Vei numara mai apoi ce-a mai ramas: nimic, foarte putin, mai mult decat te asteptai, mai putin decat nimic, mai mult decat aveai sau... Te chinui din rasputeri sa iesi din afurisita asta de situatie si zau ca n-ai sa reusesti. "What a man's gotta do, a man's gotta do." Si te intrebi daca e mai usor cand te intorci.
Teama primului pas te inmarmureste; nici macar faptul ca ai ochii inchisi nu te ajuta. Nu poti s-o faci si gata! Ai ramane acolo daca ai sti ca la sfarsit o sa-ti fie mai lumina decat... acolo.
Ti-e greu sa crezi asta, desi acum asa pare. De cate ori nu te-ai inselat? Aici si acum nu mai ai dreptul sa repeti greseli. Aici s-au adunat toate si te privesc din prapastie urlandu-ti fiecare povestea ei. In haosul acela de tipete ti-e greu sa deslusesti ceva, totusi o sti pe fiecare dintre ele, le cunosti mai bine ca oricine.
Pasesti usor, cu teama... Gata! Primul pas e facut... Acum... urmeaza partea cea mai grea.


Hai, ia-ti viata de la capat!
CAP OU PAS CAP?

Niciun comentariu: